joi, 30 iunie 2011

Diferente intre doua tari comuniste

"Vai tu! Prostule! Romania nu mai este tara comunista, n-ai invatat la scoala!" Hei, pisi, asta-i regimul pe care-l pretinde Romania ca-l are in prezent, nu mai este cel comunist doar daca ne lasam influentati de maretul nume al democratiei, ca in rest e acelasi bullshit!

N-am sa discut despre asta, a fost doar o introducere ca sa ajung la un alt subiect. Diferentele intre Romania si China sunt mari, foarte mari, orice copil de clasa a V-a stie asta! Oamenii sunt muncitori, asemenea romanilor. Daca studiem asemanarile, observam ca sunt de asemenea mari! In China s-a construit un pod pe durata a 5 ani, la fel si in Romania.

Ne laudam cu Pasajul Basarab, terminat in 5 ani si 4 luni, lungime aproximativ 2 kilometri, costuri 240 milioane de euro. Tot in acelasi timp, in China se construia Podul Qingdao Haiwan de 42,5 kilometri lungime, cel mai lung pod din lume. Costurile lui au fost de 6 miliarde de euro si s-au folosit 450.000 de tone de otel, 2,3 milioane de metri cubi de ciment, 5200 de piloni ancorati pe fundul marii, rezista la un cutremur cu magnitudinea 8 pe scara Richter. Asteptarile sunt pe masura, in primii 20 de ani de la darea in folosinta, veniturile generate vor fi de aproximativ 5.8 miliarde de dolari.

Singura diferenta intre proiectul romanesc si cel chinez, este numarul de benzi. Noi avem 4, ei au 6. Sper ca ati inteles ironia!

4 comentarii :

 1. :) da...diferente "minore" ce sa spun..dinmajoritatea punctelor de vedere..:))))

  RăspundețiȘtergere
 2. Chinezii au comunism capitalis, noi am avut comunism socialist, e o mare diferenţă între ele! ;)

  RăspundețiȘtergere
 3. Bine, legatura intre ele ar fi tot comunismul. Ca unu e de un tip si celalalt de alt tip, e ca si cum ai zice ca romanii conduc Dacia. Ca e Duster sau ca e Logan, e tot Dacia.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere