luni, 14 martie 2011

Colectarea selectiva la romani!

Sunt trei cosuri : unul pentru hartie, unul pentru plastic, iar celalat pentru sticla sau metal. Am incercat mereu sa pun hartia la hartie, plasticul la plastic, pentru ca vorba aia, de asta le-au pus separt acolo, si nu gramada!

S-a nimerit sa trec astazi pe acolo, exact cand se facea colectarea deseurilor. Supriza! Gunoaiele erau toate varsate intr-un sac de vreo 80 L, nu se mai tinea cont de natura lor! Si ma intreb acum, pentru ce noi aruncam totusi plasticul la plastic, hartia la hartie, daca ele tot in acelasi loc ajung !? Om fi de vina noi, cei care il colecteaza, sau cei de la groapa de gunoi pentru ca n-avem centre de colectare selectiva?

10 comentarii :

 1. da ce e dreapt in unele scoli si universitati asa e nu se tine cont de nimic eu lucrez in domeniu si stiu cum e , mai ales cand zic ca au venit gunoierii ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt prost crescuti, de aia zic asa!

  RăspundețiȘtergere
 3. tin minte ca-am citit o stire de curand cum ca, chiar in Bucuresti masina de gunoi aduna laolalta toate gunoaiele, chiar daca lumea le-a aruncat selectiv, ca cik n-au unde sa le recicleze. pai atunci de ce ne mai prefacem sa reciclam.. ar trebuii sa fie doar un tomberon si gata.

  RăspundețiȘtergere
 4. mda...si eu am vazut cum gunoiul din cele 3 recipiente se punea in unul singur.halal colectare selectiva;si ne mai si ameninta ca nu stiu ce se intampla daca ne vad ca nu aruncam gunoiul unde trebuie.Romania, te iubesc!!! cum ar veni

  RăspundețiȘtergere
 5. Cred ca vor mai trece cel putin 50 de ani pana vom invata toti sa aruncam gunoiul unde trebuie,pana va fi colectat cum trebuie si va fi reciclat.

  RăspundețiȘtergere