sâmbătă, 12 martie 2011

Civilizatie pusa la pamant!

Ceea ce vedeti zilele acestea pe la TV nu sunt secvente din vreun film turnat pe la Hollywood, realitati traite de cei din Japonia!

Scrisesem pe facebook un mesaj : "Saracii japonezi :(" si am observat lipsa de empatie a romanilor! Citez : " ba..lor nu le pasa knd noi patim cv..ce tot atat saracii japonezi ??:))" . Exista doua motive pentru care iau foc cand vad un astfel de comentariu, si incep cu primu' :
 1. Daca Romania ar fi trait un astfel de cutremur, 8.9 pe scara Richter, toate blocurile ar fi la pamant, si cum spuneam pe facebook intr-un comentariu, "ramaneau in viata doar tiganii care traiesc la cort!", dar la ei, in Japonia, n-au fost victime din cauza cutremurului, ci din cauza valului de apa!
 2. Al doilea motiv ar fi acela ca Japonia este a doua (daca nu prima) Putere Mondiala. Tot ce inseamna tehnologie pleaca de la ei! Iphone-ul ala pe care ti l-a cumparat tactu' cand ai facut 15 ani, fi sigur ca e gandit de catre ei! Vezi tu, exista o mare diferenta intre Romania si Japonia, ei merita sa fie plansi de mila, dar noi de ce am merita?5 comentarii :

 1. In principiu noi nu ar trebui sa ne comparam cu Japonia. Avem o cultura sociala de tot rasul. Au ajuns in criticul moment in care se vad nevoiti sa ceara ajutor international. Dupa cum ai spus si tu, ei n-au patit ceva din cauza cutremurului ci din cauza apei. Este cumva o ironie a sortii; cand ceri vreunui japonez sa-ti argumenteze notiunea de echilibru, iti va aduce in discutie APA. Japonezii sunt convinsi ca asta trebuie sa li se-ntample la un moment dat si uite ca momentul asta a venit. Spune-mi tu, cata populatie disperata ai vazut in imeginile TV din Japonia; eu n-am vazut. Ba la un moment dat am vazut pe unii zambind si comportandu-se rational, ca dupa o intamplare grava; fiecare face absolut ce trebuie si sa ocupta de pozitia si rolul pe care il are in societate. Sunt sigur ca vor trece peste aceasta nenorocire, mult mai repede decat vom trece noi peste toate problemele noastre, asa chiar daca mai suntem in pace, inca.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu sunt sigur ca isi vor reveni repede! Sunt capabili!

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu ii admir pe japonezi si mi-e foarte mila.Dupa ce ca sunt atat de civilizati li se intampla si atatea nenorociri.Noi,romanii,suntem prea superficiali ca sa intelegem asta.Oricum,iti dau dreptate.Isi vor reveni repede.

  RăspundețiȘtergere