joi, 2 decembrie 2010

Fructele care te ajuta sa treci peste iarna

Bananele, portocalele sau ananasul sunt câteva dintre fructele de import care îţi pot întări sistemul imunitar.

Bananele combat stresul
Bogate în magneziu, bananele combat stresul şi ulcerul. Ele acţionează şi împotriva răcelii şi a constipaţiei şi, graţie conţinutului lor de fier, stimulează producţia de hemoglobină din sânge, reducând astfel riscul de a face anemie.

Vitamina C din citrice este un bun «scut» antirăceală
Alături de lămâi, dar şi de mai puţin cunoscutul pomelo, portocalele sunt o sursă importantă de vitamina C. Aceasta te ajută să te aperi de virozele respiratorii şi să îţi întăreşti sistemul imunitar. Proaspăt stoarse, citricele îţi asigură o hidratare sănătoasă şi pot completa un mic-dejun delicios.

Rodiile calmează tusea uscată
Sucul de rodii reduce riscul bolilor de inimă şi previne dezvoltarea cancerului la sân. Cu un puternic efect antibacterian, zeama acestor fructe protejează organismul de infecţiile gripale. Mai mult, este benefic contra tusei uscate, pe care o calmează.

Mango protejează vederea
Mango se recomandă în alimentaţia persoanelor care au probleme de vedere, pentru că protejează sănătatea ochilor. Consumat după o masă copioasă, fructul facilitează digestia. E bun şi contra anemiei.

Ananasul previne cancerul
Substanţele active din ananas sunt un adevărat medicament pentru ficat. Totodată, fructul conţine substanţe active ce au puterea de a preveni şi de a încetini dezvoltarea tumorilor canceroase.

Kiwi, leac pentru bolile respiratorii
Kiwi poate preveni crizele astmatice şi grăbeşte vindecarea unor afecţiuni respiratorii, precum bronşita. Acid său folic ajută gravidele, contribuind la dezvoltarea celulelor sangvine ale fătului.

Sursa :Libertatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu