miercuri, 8 decembrie 2010

Elevii români sunt din ce în ce mai slab pregătiţi

Jurnalul National scrie :
"Elevii români sunt din ce în ce mai slab pregătiţi. O dovedesc rezultatele examinărilor internaţionale. Şi anul acesta testele Pisa au arătat că şcolarii de 15 ani din România nu au capacitatea de a citi şi înţelege un text la prima vedere. În plus, îşi dau cu stângul în dreptul şi când vine vorba despre ştiinţe.

Ca şi acum 3 ani, rezultatele sunt dezastruoase. România ocupă locul 49 din 65 de ţări. Pe capitole, elevii români stau prost la citit un text la prima vedere fiind la fel de bine instruiţi ca şi cei Uruguay sau Trinidad Tobago.

La capitolul citit şi interpretat situaţia este şi mai rea: aproape 60% dintre şcolari nu reţin mare lucru după ce au citit textul.

Nici matematică nu ne salvează: doar 20 din 100 de copii se descurcă sa rezolve o problema. Doar la ştiinte ne descurcăm cât de cât, însă nu depaşim nivelul 2 din 6. Cei mai buni elevi din lume sunt cei din Coreea, Finlanda şi China."
Disciplina inseamna totul, odata ce tu nu reusesti sa-i faci pe elevi sa fie atenti, sa le captezi atentia, si ei sa se concentreze asupra ceea ce le explici, aratandu-i ca iti pasa de ei si de cunostintele pe care ar trebui sa le posede odata ce se termina ora, nu vad cum s-ar putea pregatii ei la acel/acele obiecte.

Am intalnit fel si fel de profesori, cei care au fost placuti, explicau intr-un mod in care toata lumea intelegea, erau calmi, etc, aveau si rezultate in randul elevilor, pe cealalta parte insa, nu exista rezultate!

Bine, nu este toata vina a profesorilor, normal, si elevii din ziua de astazi sunt vinovati, au alte preocupari, de aceea scoala nu mai este pe primul loc, insa din experienta mea am observat ca merg de placere la anumite cursuri si chiar inteleg despre ce se vorbeste, si asta datorita modului de predare a profesorului.

Un comentariu :

  1. este buni dar nu prea :)) este multe rebuturi :D
    pai si normal, copiii nu sunt educati cu calm si rabdare de catre profesori ca acestia au si ei problemele lor, cum ar fi ca n-au ce manca. parintii la fel, uita de grija copiilor si se gandesc doar la ce sa puna pe masa, si tot asa. plus ca pe langa astea ii strica rau de tot si internetul si structura scolara care se schimba la fiecare semestru.

    RăspundețiȘtergere