joi, 25 noiembrie 2010

Viitorul lor in mainile noastre!

    Deschide-ți Sufletul: Dau 50 De Bani, este o organizație cu un obiectiv cât se poate de clar: Strângerea sumei de 50.000 Euro pentru  ”a sprijinii copiii aflați în impas, și anume copii ai străzii, copii proveniți din medii defavorizate, copii din secțiile de pediatrie, copii cu familii dezorganizate, monoparentale, copii din centre de plasament prin acordarea unui sprijin material”(1). S-a gândit așa: oare de câți oameni am avea nevoie pentru a strânge această sdumă dacă aceștia ar dona 50 De Bani? Răspunsul? 420.000 oameni. Puțini comparativ cu populația acestei țări.
    Să aruncăm o privire la protestele din Marea Britanie, acolo unde guvernul taie din bugetul alocat studiilor superioare și creșterea taxelor. Vă veți întreba ce au studiile superioare cu acești copii care în orice moment ar fi nevoiți să se lase de școală. E oarecum o situație paralelă, vor fi oameni care nu îți vor permite cheltuielile unei facultăți, așa cum sunt oameni care nu își permit cheltuielile unei școli primare...
    La protestele din Marea Britanie au participat studenți și viitori studenți, toți vor să arate guvernului că nu vor ceda așa ușor. Unui student i-a fost luat un interviu, acesta a declarat: ”Nu facem asta pentru noi în principiu, facem asta pentru viitoarele generații, generații care vor rămâne fără o facultate. Educația ESTE un DREPT, NU un PRIVILEGIU.”
  Câte proteste am făcut noi pentru acești copii ai noștri, care nu au posibilitatea de a face învățământul obligatoriu de 10 clase? Acești copii care nu au șansa de a deveni oameni citiți. 
   înțeleg, suntem o țară în care prioritare sunt grevele si protestele pentru lucruri mai ”importante” și acesta este un lucru important și dacă nu vrem să facem un protest, putem măcar dona 50 De Bani, o suma infimă, o monedă mică pe care ușor o putem pierde.
   Deschideți-vă Sufletele, Dați 50 De Bani, pentru viitorul copiilor. De ce nu, pentru viitorii eroi ai țării noastre iubite!

(1) Citat de pe site-ul Asociației Deschide-ți Sufletul:  http://deschidetisufletul.ro/despre-noi/

Pentru informatii suplimentare privind Asociatia Deschide-ti Sufletul:
Oana Arama – Presedinte

oana.arama@deschidetisufletul.ro , 0741.070.799

Floretina Melinte - Coord. Programe

florentina.melinte@deschidetisufletul.ro , 0761698674

Jeni Vintila – Coord. Voluntari
recrutare@deschidetisufletul.ro , 0722.798.515

Cristinna Ciocoiu – Coord. PR si Comunicare

cristinna.ciocoiu@deschidetisufletul.ro , 0748140525

dau50bani@deschidetisufletul.ro

contact@deschidetisufletul.ro

Asociatia Deschide-ti Sufletul,

CIF 24908267

Pentru donații prin bancă:

Banca Comercială Română/ sucursala Griviței

RO31RNCB0086107678550001 – cont LEI

RO04RNCB0086107678550002 – cont EURO

Un comentariu :

  1. Toate sunt privilegii pe lumea asta!!! Ar trebui sa deschidem mai repede ochii. Drepturile sunt facute de oameni. Cum le-au dat, asa le iau inapoi.

    RăspundețiȘtergere