luni, 20 septembrie 2010

Curatenie in Romania

Cel mai important proiect de implicare socialã din România este pe ultima sutã demetri. Cartarea s-a încheiat pe 15 septembrie, reuşind sã identificãm circa 100de mormane pe raza judeţului Bacãu.

Având în vedere cã în prezent, România este ţaracea mai mare care realizează acest proiect dupã Estonia, Letonia şi Lituania,se sperã ca şi numarul voluntarilor sã fie pe masurã. Din pãcate, în momentulde faţã, numãrul celor înscrişi pentru voluntariat în judeţul Bacãu, este micraportat la amploarea proiectului.

Ca şi organizare, voluntarii vor fi impãrţiţi înechipe de câte cinci persoane, fiecare echipã putând deja sã aleagã de pesite-ul www.letsdoitromana.ro mormanele care urmeazã a fi colectate. Aceştiavor primi mãnusi şi saci, inscripţionaţi pentru colectarea selectivã. Vomreveni cu detalii asupra locului de întâlnire pentru distribuirea materialelornecesare colectãrii şi comunicarea locaţiilor platformelor provizorii, unde seva depunde gunoiul pentru a fi ridicat.

Pânã în acest moment, instituţiile care au semnat parteneriate cunoi sunt:
ConsiliulJudeţean Bacãu, Romsilva şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacãu, restulurmând ca în sãptãmâna în curs sã intre în acest parteneneriat. Singurul refuza venit din partea Gãrzii de Mediu Bacãu, aceştia considerand cã nu estenecesarã colaborarea în acest proiect cu toate cã în restul ţãrii acestparteneriat a fost semnat. Pe data de 25 septembrie când va avea loc acţiunea, firmaSOMA ne va pune la dispozitie maşini pentru colectarea sacilor cu deşeuri.


Un comentariu :

  1. nu merge asa ceva in romania. am fost acum vreo 3 ani la o actiune similiara cu partidul ecologist( era campanie electorala si na...) si au ras toti romanii de noi. "uite oleaca la fraierii aia".
    am gasit pe la marginea padurii sacose intregi de pempersi folositi( peste 100 de bucati) trageti voi concluziile. la noi nu merge sa bati obrazul. scoti pistolul( cine are) si tragi in stanga si in dreapta fara sa te uiti. nu prea ai sanse sa ranesti pe cine nu trebuie.

    RăspundețiȘtergere