luni, 7 iunie 2010

Turneul de tenis ROMANIA FUTURES BACAU s-a incheiat.


Duminica, 6 iunie, pe o vreme insorita si alaturi de un public minunat, a avut loc finala turneului Municipiului Bacau // Romania F3 Futures, cu premii totale in valoare de 10.000 $, turneu gazduit cu profesionalism, ca de fiecare data, la baza sportiva SCM Bacau, sub tutela profesorului Mihai Ciuntea. Protagonistii finalei au fost Radu ALBOT din Republica Moldova, jucator in varsta de 21 de ani, aflat pe locul 772 in clasamentul ATP, adversarul sau fiind francezul Florian REYNET, 24 ani, locul 628 ATP.

Dupa doua meciuri frumoase si captivante in semifinale, unde amandoi castigasera inimile celor prezenti in tribuna in egala masura, jucatorul moldovean prin seriozitatea si spiritul luptator pe care l-a aratat pe parcurusul turneului, iar francezul Reynet prin gesturile si iesirile sale amuzante, precum si puterea sa de a reveni in semifinala, acesta fiind condus cu 6-0 4-0 de romanul Razvan Sabau, aspecte ce faceau confruntarea finala de astazi sa fie privita cu deosebit interes.

Dupa o lupta tehnica, mentala si tactica, dusa de cei doi tenismeni, castigator a iesit francezul REYNET, invingandu-l pe mai tanarul sau adversar in 2 seturi, 6-1,6-3, cei doi fiind indelung aplaudati de spectatorii prezenti pentru jocul lor. Atmosfera a fost placuta, organizarea la fel, competitia avand un aer de turneu profesionist, de o deosebita importanta.

Publicul a fost de asemenea la inaltime, incurajand in mod civilizat favoritii, dand dovada de o buna cunoastere a sportului alb. Printre spectatori s-au aflat si viceprimarul Dragos Luchian, iar la finala facandu-si aparitia si primarul Romeo Stavarache, cei doi oferind premiile sportivilor la capatul meciului.Articol si poze de Vlad FixX.

Un comentariu :