vineri, 14 mai 2010

Istanbul 2010

Cu o populaţie de peste 12,5 miloane Istanbulul este un megaoraş, precum şi centrul financiar, comercial şi cultural al Turciei. Acesta se întinde pe 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu acelaşi nume, fiind al cincilea oraş ca mărime din lume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia.

Am participat alaturi de alti tineri romani la un festival de teatru in Istanbul, care s-a tinut la scoala care apare in slideul de mai jos.In Istanbul sunt 8 astfel de scoli private Doga Koleji. Noi, romanii, am fost cazati la elevii uneia dintre scoli.

Eu personal am stat la o fata, Ece se numeste ( se pronunta Ege ) , foarte de treaba, amabila si prietenoasa. Ne-am apropiat foarte mult si sper sa tinem legatura. Am conversat numai in engleza, si ne-am inteles foarte bine cu toate ca ea face 14 ore de engleza pe saptamana si eu doar 3.

Cu totii am socializat, ne-am facut prieteni noi si am ajuns la o concluzie , si anume ca turcii sunt niste oameni foarte prietenosi si amabili.
Cand am ajuns acolo, ma asteptam ca toate femeile sa poarte val, insa am fost socata de faptul ca foarte rar vedeam o femeie cu basma in cap. Si cu mancarea m-am descurcat, dupa cum bine stiti este o tara musulmana , nu mananca carne de porc , iar toate mancarurile lor sunt din carne de oaie si pui. Eu am una am preferat puiul.

Cu totii am stat in partea asiatica a Turciei , insa am mers de multe ori cu vaporul in partea europeana.

Traficul e infernal , insa au sosele exceptionale, din Bulgaria pana in Istanbul am mers numai pe autostrazi . Este un oras foarte bine dezvoltat si cu siguranta isi merita locul 5.
Am fost incantata de tot, de oameni , de oras , de scoala , de fata la care am stat , de stilul ei de viata , de frumusetea locului. Este un oras care merita vazut.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu