vineri, 16 aprilie 2010

Afacerea cu avioane

Romania vrea sa incheie un contract cu Armata SUA de 1 Miliard de Euro ( si faptul ca cer euro e interesant) in schimbul a 24 de avioane second-hand F-16.

Apare o companie suedeza pe nume Gripen si spune ca ofera Romaniei acelasi numar de avioane noi, la pretul celor americane second- hand.

Pana sa apara in competitie suedezii, Consiliul Suprem de Aparare al Tarii invoca motive de natura financiara, adica nu-si permit sa cumpere avioane noi, nu sunt bani destui, acum insa se schimba foaia. Desi oferta celor de la Gripen este de nerefuzat, ziarele scriu ca licitatia e in favoarea americanilor si ca Romania va incheia afacerea cu SUA pentru ca pe viitor sa poata puna mana pe generatia viitoare de avioane de lupta americane F-35.

Facand marketing si economie in liceu, stiu ca niciodata n-am sa cumpar un produs second-hand la un pret la care pot cumpara acelasi produs nou! Dar se pare ca economia invatata in scoala este depasita de logica legaturilori intre state!

Dar pana la urma urmei, de ce dracu' ne trebuie noua avioane de lupta F-16 cand noi n-avem curent in unele sate?

Un comentariu :

  1. N-o sa avem F-35 in vecii vecilor, amin. Cel putin, nu F-35 noi. Cat despre F-16, daca nu ma insel, primi carcasele, cu motor, electronica urmand a se procura ulterior, tot de noi, acoperite de costurile initiale.

    Mai multe informatii ar mai fi acilea

    http://nepoate.romascani.ro/2010/03/28/prea-saraci-pentru-lucruri-ieftine/

    RăspundețiȘtergere