joi, 4 martie 2010

Patriarhia cheltuieşte 170.000.000 de euro pe Catedrala Mântuirii Neamului

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane promit ca pana in 2015 credinciosii din tara noastra se vor putea ruga in Catedrala Mantuirii Neamului, biserica mult-dorita de catre fostul patriarh Teoctist. Lacaaul se va fi ridicat in spatele Palatului Parlamentului, va avea o inaltime de 120 de metri şi o capacitate de 5.000 de persoane. Costul catedralei - 170.000.000 de euro - a atras insa multe reactii negative în ceea ce priveste constructia sfsntului lacas, printre care si a mea!

De unde atatia bani? De la cine? Cate nu s-ar putea face cu acesti bani? De ce o biserica imensa ? Ne trebuie noua, romanilor o asemenea cladire de 170 milioane de Euro ?

Cu acesti bani s-ar putea construi si moderniza doua mari spitale, sau s-ar putea reface cateva mii de scoli.

Dupa cheltuirea acestei sume i-as schimba putin numele, in loc de Catedrala Mantuirii Neamului i-as spune Catedrala Falimentului Neamului. Da stiu, trebuie sa ajutam Biserica, sa traim bine in viata de apoi... dar daca in asta mori de foame, nu cred ca-ti mai pasa de viata de apoi, mai ales cand nu stii cu certitudine ca exista o viata de apoi.
Cred ca daca si-ar vinde preotii masinile scumpe, s-ar strange o suma destul de frumusica. Mai multe nu comentez pentru ca religia a fost mereu un subiect sensibil.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu