vineri, 5 februarie 2010

Romania si scutul antiracheta, Bula si facultatea

Zilele acestea, peste tot se auzea aceasta stire.
Preşedintele român Traian Băsescu a anunţat joi că România intenţionează să primească pe teritoriul său, până în 2015, elemente ale unui scut american antirachetă, decizia urmând să fie aprobată de Parlament.
Alianţa militară şi politică strânsă dintre România şi Statele Unite, precum şi istoria acestei ţări, marcată de schimbări de regim proocidentale, fac din România candidatul perfect, în efortul reînnoit de a reduce influenţa Rusiei în Europa Centrală.

Ce inseamna asta ? Pai depinde din ce privinta vezi treburile. Americanii se folosesc de Romania pentru a deveni o putere si mai mare decat este, iar din cealalta privinta, a Rusiei, Romania a facut inca un pas gresit, si anume s-a aliat cu un rival de-al ei, deci n-o sa mai beneficiem prea curand de gazul rusesc, o sa ne incalzim cu un scut antiracheta.

3 comentarii :

  1. Romania are conducte de gaz din alte zone. Ba chiar avem si potential de export, insa este mai bine sa consumam resursele rusilor, chiar daca este ceva mai scump. Dar s-au facut studii si s-a declarat ca daca Rusia se mai joaca la teava de gaze, Romania poate renunta la contract fara probleme.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imbucurator ce zici tu, desi mi-e cam greu sa cred.

    RăspundețiȘtergere
  3. Are dreptate CJ cu gazul. Iar aceasta miscare cam contravine reinnoirii Start 2, care stipuleaza niste treburi legate de dezarmarea dintre cele doua forte, SUA si Rusia. Cam nasol de noi. Se pare ca n-am invatat nimic de la elvetieni.

    RăspundețiȘtergere