marți, 12 ianuarie 2010

Viorica Costiniu: Membrii CSM au votat de sase ori ca sa iasa cine trebuie

Presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor, judecatorul Viorica Costiniu, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca Florica Bejinaru si-a depus candidatura in timpul sedintei CSM de astazi, a intr-un moment in care
"nici dansa nu era sigura daca o depune

sau nu".

Despre procedura de vot de la CSM, Costiniu a spus ca "este o rusine votul membrilor CSM de astazi, sa voteze de sase ori ca sa iasa cine trebuie si cum trebuie".

In replica, Lidia Barbulescu, membru CSM, a precizat ca sedinta s-a desfasurat "in parametrii normali". "Nu am numarat de cate ori s-a repetat votul, dar este adevarat ca nu a fost numai de doua ori", a spus aceasta.

Legat de contestatia facuta de Asociatiei Magistratilor din
Romania
, Costiniu a spus ca magistratii nu ar fi avut nimic impotriva Floricai Bejinaru, daca aceasta ar fi mentionat "acea activitate pe care a avut inainte de 1989 (presupus colaborator al Securitatii - n.r.). Chiar Florica Bejinaru a declarat ca a primit sume de bani ca urmare a informatiilor pe care le-a dat Serviciului de Securitate".


"Este nefiresc ca ea sa poarte stindardul magistraturii romane cata vreme ne punem intrebarea daca evolutia ei in cariera
se datoreaza unor servicii
ori deja facute, ori promise. Aceasta chestiune ma preocupa pe mine

ca si judecator", a mai spus Costiniu.

Judecatoarea Florica Bejinaru a fost aleasa astazi in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Bejinaru i-a avut drept contracandidati pe judecatoarea Ana Labus si pe procurorul Liviu Dascalescu.

Scrie Romania Libera

Coruptia pleaca de sus!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu