sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Toyota recheamă 2,3 milioane de automobile!


Povestea cu Toyota şi pedala buclucaşă continuă în Statele Unite Ale Americii, japonezii fiind obligaţi să mai cheme spre verificare 2,3 milioane de maşini!

Anul trecut a apărut zvonul că modelele Toyota ar avea o problemă la pedala de acceleraţie, care ar fi putut rămâne blocată în cazul accelerărilor bruşte. Japonezii au investigat 4,2 milioane de automobile, dar nu au descoperit dovezi mecanice că ar exista o problemă.

Japonezii repetă însă măsura în SUA şi Toyota admite că posibilele problemele care cauzează "accelerare involuntară" la unele autoturisme produse de grupul japonez să fie mai serioase decât se anticipa iniţial. Toyota susţine că rechemarea anunţată joi nu se încadrează în aceeaşi procedură de anul trecut, când grupul şi-a propus să elimine posibilitatea ca pedalele de acceleraţie să rămână blocate din cauza instalării incorecte a covorului din autoturism, conform MEDIAFAX.

Vestea nu este bună pentru acţionarii Toyota, acţiunile companiei nipone scăzând cu 3,2%. Acest scandal ar putea afecta şi imaginea Toyota, repetarea procedurii de investigare pentru aceleaşi modele contrastând cu alura de constructor exact pe care japonezii o aveau.

Sursa: promotor.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu