duminică, 24 ianuarie 2010

Times scrie despre România, ca exportator de prostituate

"Dependentă de heroină şi cu un copil mic de crescut, Ana-Maria a decis să vândă singurul lucru de preţ pe care îl mai avea. Ea a devenit parte dintr-un exod de femei disperate din România, care au făcut ca această ţara să fie numită exportatorul principal de prostituate din România".

Aşa îşi începe Times Online un articol care citează un studiu realizat de reţeaua internaţională TAMPEP, formată din mai multe organizaţii nonguvernamentale europene din domeniul reducerii riscurilor de HIV/SIDA, care plasează România pe primul loc în topul ţărilor de origine a prostituatelor imigrante din 25 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

Times Online aminteşte astfel şi despre articolul care a apărut pe 19 ianuarie în "Evenimentul zilei", "România, campioană la prostituţie".

"Ziarul a suscitat o nouă dezbatere privind legalizarea prostituţiei, în conformitate cu o propunere a comisiei prezidenţială de acum patru luni. Aceasta a fost blocat de o alianţă de grupuri civice şi religioase, inclusiv de Biserica Ortodoxă Română", mai scrie Times Online despre EVZ.

Totodată, cotidianul britanic continuă povestea Anei-Maria de 32 de ani, care a fost convinsă de un client să-l urmeze la Paris, unde a lucrat în diferite baruri şi cluburi şi a câştigat mai mulţi bani într-o lună decât ar fi câştigat într-un an pe străzile din Bucureşti.

Un sondaj efectuat de TAMPEP, finanţat de UE, relevă faptul că una din opt prostituate străine din Europa provenea din România, înlocuind Rusia care ocupa aceeaşi poziţie la evaluarea din 2006.

Scrie Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu