joi, 14 ianuarie 2010

Țiganii români fură electricitate în Spania

Aproximativ 80 de familii de rromi români stabiliţi la Gallinero, în sudul Madridului, au găsit soluţia pentru lipsa de electricitate, furând lumina de la un transformator al statului pentru a o duce printr-un hăţiş de cabluri până la cocioabele lor.
Cuptoarele şi radiatoarele electrice reprezintă "reţeaua de încălzire" cu care locuitorii se luptă împotriva temperaturilor sub zero grade şi cu umiditatea iernii. Instalaţiile pirat reprezintă şi un pericol pentru toţi - aproximativ 80 de familii cu mulţi copii - pentru că toate cablurile se întind pe drum, iar scurt-circuitele sunt frecvente în aceste locuinţe făcute din lemn, pânză şi alamă.

Potrivit cotidianului EL Pais, în zilele cele mai friguroase consumul de electricitate pentru alimentarea aparatelor care încălzesc cocioabele creşte, iar transformatorul se strică.

La câteva clipe după ce tehnicienii au reparat transformatorul, câţiva tineri au şi pornit-o într-acolo cu cabluri din care ieşeau scântei în mâinile fără mănuşi. "Suntem obişnuiţi. Nu este niciun pericol. Asta făceam şi în România„, a declarat unul dintre ei.

Sursa Libertatea

4 comentarii :