sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Tentativă de record: un om sare din Stratosferă!

Felix Baumgartner are şanse să devină primul om al cărui corp depăşeşte viteza sunetului, el urmând să cadă cu o viteză de peste 1.100 km/oră.

Pilotul Felix Baumgartner şi-a anunţat intenţia de a extinde limitele de explorare aerospaţială, intenţionând dă devină prima persoană din lume al cărei corp va depăşi viteza sunetului.

El intenţionează să urce într-o capsulă ridicată de un balon cu heliu până în straturile superioare ale Stratosferei, la o înălţime de cel putin 36.000 de metri deasupra nivelului mării, protejat de un costum presurizat, asemănător costumelor spaţiale. De acolo, Felix va efectua o cădere liberă, ajungând la o viteză care ar putea depăşi 1.100 km/h, înainte de a-şi deschide paraşuta pentru a ateriza pe Pământ.

Recordul actual în domeniu îi aparţine colonelui în rezervă din Forţele Armate Aeriene ale SUA, Joseph Kittinger, care în 1960 sărea de la 31.363 metri.

In ceea ce-l priveşte pe Baumgartner, acesta a fost, în 2003, prima persoană care a traversat Canalul Mânecii în zbor, cu ajutorul unui wingsuit cu aripi din carbon.

Scrie Realitatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu