joi, 7 ianuarie 2010

Telefonul mobil ne protejează de Alzheimer

Undele electromagnetice produse de telefonul mobil ajută memoria şi reduc riscul de apariţie a simptomelor de demenţă.

Telefonul mobil este unul dintre accesoriile idispensabile pentru majoritatea dintre noi, iar când s-a inventat internetul, mobilul a devenit o adevărată necesitate. Odată cu dependența oamenilor pentru tehnologie au apărut și diferite studii, unele pro, altele contra, cu privire la pericolele la care ne expunem atunci când vorbim la mobil.

Recent, specialiștii au descoperit că undele electromagnetice emise de aparat în timpul folosirii pot ajuta memoria și, în același timp previn apariția simptomelor de demență. Potrivit acestora, telefonul mobil ne protejează de apariția unei boli teribile, Alzheimer.

Concluziile vin în urma unor teste realizate de cercetătorii americani, subiecții fiind 96 de șoareci modificați genetic pentru a dezvolta Alzheimer. Șoarecii au fost expuși timp de patru ore pe zi undelor electromagnetice emise de telefonul mobil, iar majoritatea au prezentat o îmbunătățire a nivelului de concentrare și a memoriei.

"Suntem optimiști și sperăm să obținem aceleași rezultate și în cazul oamenilor. Creierul șoarecilor și al nostru funcționează similar", a spus Gary Arendash, de la University of South Florida, citat de DailyMail.

Cu toate acestea, studiul nu respinge teoria potrivit căreia dacă ne expunem constant undelor electromagnetice putem dezvolta forme rare de cancer la creier.

Scrie Realitatea

3 comentarii :