miercuri, 20 ianuarie 2010

Sindicaliştii băcăuani sunt pregătiţi de proteste

Sindicaliştii din Confederaţia Cartel Alfa şi CNSRL Frăţia sunt nemulţumiţi în ceea ce priveşte perspectiva concedierilor din administraţia publică, sănătate, învăţământ, dar şi din mediul privat.

Sindicaliştii spun că peste o mie de salariaţi din judeţul Bacău ar putea rămâne fără un loc de muncă în următoarele săptămâni. "Sunt semnale în sistemul sanitar, sunt semnale la funcţionarii publici şi semnale în protecţia socială şi credem că vor fi cam în jur de 500 de disponibilizări în cadrul bugetar", a declarat Gheorghe Huluţă, liderul CNSRL Frăţia din Bacău.

Liderii Cartel Alfa au început deja strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale. "Dacă discuţiile cu Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor de zilele acestea, 21-22 ianuarie, nu se definitivează favorabil nouă, ne pregătim de proteste. Întâi cu pichetarea Ministerului Finanţelor. Săptămâna viitoare, începând de pe data de 25, concomitent, strângem semnături pentru alte proteste, chiar poate la grevă generală să ajungem", a precizat Martin Farţade, liderul Federaţiei Sindicale Cartel Alfa Bacău.

Scrie Realitatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu