joi, 28 ianuarie 2010

Si uite ca se poate

Daca vrei sa schimbi ceva, niciodata nu e prea tarziu. Exemplu sunt chiar eu, Velescu Evelina, eleva la Colegiul National Gheorghe Vranceanu, Bacau, in clasa a XI –a, profil real matematica-informatica. Am vrut sa intru la acest profil, pentru simplu fapt ca aveam media de admitere mare 9,80 si mi-am zis ca de ce sa intru la filologie cu o medie asa mare, cand la filo se intra cu 9, si am pus prima optiune mate-info, normal ca am si intrat, numai ca nu stiam ce ma asteapta in privinta obiectelor de reala. Credeam ca matematica din liceu este la fel de usoara ca matematica din generala. Recunosc ca e si vina mea, ca odata ce am intrat la liceu, nu am mai muncit acasa, sa imi fac teme singura, exercitii suplimentare, ci am preferat sa am totul de-a-gata si sa copii temele de la ceilalti si normal ca am ramas in urma si nu am putut tine pasul.

In privinta chimiei la fel. De la olimpiade in generala, am ajuns sa ma uit la tabla si sa nu stiu ce scrie. Am incercat sa iau din urma toata materia obiectelor reale, sa inteleg, si sa iau note mai bune, dar nu am reusit. Am inceput sa ma ingrozesc la ideea ca va trebui sa dau Bac-ul la matematica, si ca la momentul de fata ar trebui sa stiu sa fac prima parte din variante, si eu nu stiam nimic, la testele de la ora, alt chin, teste la 2 saptamanani, analiza foarte grea.
In privinta celeilalte probe la Bac , am inceput sa am dubii, nu stiam ce voi alege in clasa a XII –a , intre mate, fizica, chimie, biologie si info. Am inceput sa le iau pe toate si dupa ce le-am exclus, am ajuns la biologie. O materie care imi place, si am inceput sa o inteleg si in viata reala, de cand a fost mama in spital, dar am gandeam ca sunt prea multe denumiri si nu voi putea retine atata pentru Bac. Si asa ajungem unde e mai important. Am preferat sa ma transfer la filologie, din semestrul urmator, am reusit asta singura, fara ajutorul nimanui. Mereu mi-a fost frica de schimbare, dar acuma nu mai am nimic de pierdut, am pierdut tot ce imi era mai drag pe lume, nu mai am ce sa risc. Stiu ca am scapat de mate, bio, fizica, chimie si info, dar dau de latina, cum a zis si doamna profesoara “Latina este matematica umanistilor” , insa stiu ca nu voi da latina la Bac si nu ma afecteaza cu nimic, si prefer sa invat la istorie anii si tot ce e nevoie in clasa a-12-a, decat sa dau matematica din toti anii de liceu.

Oricum politicienii si partidele se schimba, prin urmare legile se schimba, deci nu se stie ce va fi anul urmator in privinta Bacalaureatului. Si uite ca se poate,totul e sa vrei.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu