duminică, 17 ianuarie 2010

Seria 3 Coupe şi Cabrio îşi arată noua faţă


BMW a arătat în sfârşit lumii faceliftul BMW Seria 3 cuvenit versiunilor Coupe şi Cabrio. Prin această înnoire cele două capătă un aspect mai elegant dar şi noile „angel eyebrows”.

BMW Seria 3 Coupe şi Cabrio primesc la început de an modificări care oferă un plus de eleganţă, având rolul de a cizela fără a schimba fundamental imaginea. La primul contact, cea mai evidentă modificare ne relevă faptul că noul BMW Seria 3 Coupe nu mai are doar "angel eyes" ci şi "angel eyebrows", blocurile optice, cu o formă mai elegantă, primind în partea superioară şi o reţea de LED-uri, care se potriveşte de minune cu "coroana" luminoasă devenită emblematică pentru bavareze.

A doua trăsătură proeminentă este că partea frontală converge spre noul BMW Seria 5, grila fiind mai bombată şi spoilerul având un design inspirat de la fratele mai mare. În spate schimbările nu sunt atât de evidente, singurele înnoiri fiind spoilerul mai bombat, dar nu radical, şi blocurile optice, care au acum o nouă arhitectură a fasciculelor luminoase.

Prin această rearanjare a LED-urilor cei de la BMW au vrut să se asigure că Seria 3 Coupe, sau Cabrio, sunt uşor recognoscibile privite şi din spate, nu doar din faţă. Ca modificări exterioare mai trecem în revistă, un nou design al oglinzilor şi introducerea a trei noi culori: Deep Sea Blue Metallic, Vermillion Red MetalliC şi Mineral White Metallic.

În interior modificările de aparenţă sunt minore, dar versiunea Cabrio primeşte o dotare nouă, care mai mult se simte decât se vede, este vorba de pielea cu o capacitate sporită de reflecţie a razelor solare, în zilele însorite contactul cu tapiţeria urmând să fie mai puţin arzător cu până la 20 de grade. Cu siguranţă fetele se vor bucura cel mai mult de această facilitate după o zi de plajă.

În materie de motorizări faceliftul vine, aşa cum spuneam şi anterior, şi cu noul motor N55 de 3.0 litri V6, cu o singură unitate turbo, dar care, beneficiind de tehnologia Valvetroinic, reuşeşte să absoarbă mai mult aer, oferind aceeaşi putere de 306 CP. În schimb, în materie de cuplu, noul propulsor livrează 400 Nm, dar îi livrează încă de la 1.200 rpm, cu 200 de rotaţii mai jos decât precedenta unitate N54.

Acest motor va merge însă mai departe pe versiunea 335is, pe care o aşteptăm în curând. Cu propulsorul N55 şi cutia manuală cu 6 trepte, BMW 335i Coupe reuşeşte să atingă 100 km/h în 5,3 secunde. Modelul Cabrio atinge aceeaşi viteză în 5,5 secunde, iar transmisia DCT cu şapte rapoarte mai adaugă câte 0,2 secunde în plus la cifrele dinamice ale fiecărei versiuni.

În comunicatul oficial se mai vorbeşte şi de modificări la nivelul versiunii 328i, dar cum aceasta nu este disponibilă în România, fiind destinată doar pieţei americane, nu o vom aborda. Prezentarea în faţa publicului larg a faceliftului se va marca la Geneva peste circa 9 săptămâni.

Mai multe imagini cu cele două facelifturi aici

Sursa: promotor.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu