marți, 26 ianuarie 2010

S-a inventat formula matematică a zâmbetului perfect

Un dentist celebru din Marea Britanie, specializat în implanturi şi cosmetică dentară, a determinat matematic zâmbetul perfect cu ajutorul seriei numerice Fibonacci, care a jucat un rol cheie şi în romanul "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown.

Imagine simbol (foto: Northfoto)

Doctorul Tariq Idris, din Londra, printre ai cărui clienţi se numără vedete de televiziune şi din lumea muzicii, a folosit seria numerică, alături de nanotehnologie, lasere şi software, pentru a crea zâmbetul perfect, informează Mediafax.

Dentistul a spus că ideea i-a venit uitându-se la fotografii şi şi-a dat seama că folosind metoda Fibonacci putea găsi model de perfecţiune. Astfel, el a continuat prin identificarea acelor părţi din zâmbet care nu corespundeau "divinei proporţii", pentru a îşi da seama cum să dea o altă formă dinţilor şi gingiilor pentru a le aduce la proporţiile corecte.

Pentru a-şi perfecţiona tehnica, doctorul a trebuit să apeleze la cele mai noi tehnologii. El a descoperit un nou sistem de îmbinare şi un chit al cărui aspect nu se deosebeşte de cel al unui dinte. Specialistul în cosmetică dentară a folosit apoi cea mai recentă tehnologie cu laser pentru a sculpta dintele şi un software pentru a determina forma potrivită pentru zâmbetul clientului.

Tratamentul pentru obţinerea zâmbetului perfect nu implică perforare sau injecţii.

Seria Fibonacci a fost creată de matematicianul italian Leonardo Fibonacci, în 1202. Aceasta este o secvenţă de numere în care fiecare număr se obţine din suma precedentelor două din şir.


Scrie Libertatea


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu