luni, 11 ianuarie 2010

Procesoarele NVIDIA vor fi folosite în sistemele de navigaţie şi divertisment pe automobilele Audi

NVIDIA şi Audi au anunţat că, începând cu 2010, unităţile de procesare vizuală NVIDIA accelerează sistemele de navigaţie şi divertisment din dotarea automobilelor Audi.

Mariajul tehnologiei din Silicon Valley cu ingineria germană a determinat introducerea unităţilor de procesare vizuală de ultimă generaţie în industria de automobile. Astfel, se vor implementa în premieră capacităţi vizuale şi de procesare avansate – un sistem de navigaţie 3D completă cu ghidare rutieră avansată, un sistem de siguranţă şi, nu în ultimul rând , un sistem “dual zone” de divertisment, care permite rularea simultană a două materiale video pe mai multe ecrane.

Sistemul de navigaţie şi divertisment din noua gamă Audi 2010 se numeşte 3G MMI şi foloseşte procesoarele NVIDIA. Sistemul de navigaţie încorporat furnizează topografie 3D pentru clădiri şi oraşe, rapoarte despre trafic în timp real şi ghidare rutieră. Deasemenea, sistemul poate recunoaşte scenarii complexe, anticipând acţiunile şoferului pentru pentru a securiza deplasarea.

De asemenea, NVIDIA a colaborat cu Audi pentru a dezvolta un engine multimedia numit Vibrante, componenta de bază a sistemului 3G MMI. Nucleul Vibrante permite pasagerilor autovehiculelor Audi să urmărească filme pe DVD, să asculte muzică de pe iPod, CD, card SD card sau stick USB şi să ruleze conţinut audio-video online.

O altă premieră în industia auto constă în aceea că, prin intermediul engine-ului Vibrante – compatibil cu sistemul de divertisment “dual zone” pe o singură singură unitate de procesare vizuală (GPU) – pasagerii pot urmări două filme pe două ecrane separate, încorporate în tetiere.

În plus, NVIDIA şi Audi au colaborat cu Google pentru a integra Google Earth în viitoarea versiune a sistemului 3G MMI, începând cu modelul Audi A8 în 2011. Google Earth are la bază o tehnologie dezvoltată de Keyhole, o companie în care NVIDIA a investit şi pe care ulterior Google a achiziţionat-o.

Scrie Realitatea

4 comentarii :