miercuri, 27 ianuarie 2010

Pornim de la sondaje si ajungem la intamplari amuzante

Sunt genul de persoana careia ii place sa raspunda la sondaje/chestionare online, sa stiu ca am contribuit la ceva, si ca opinia mea este luata in considerare. Cand vine vorba de sondaje orale, se schimba treaba, nu imi place sa deschid usa, sa accord 1 minut din timpul meu si sa rapsund la chestionare, cu toate ca am avut si eu “experienta” de a merge din usa in usa, sa fac sondaje, in cadrul unui partid politic. Si daca tot am ajuns aici, sa va povestesc cum sta treaba.

Oamenii sunt foarte reticienti in a deschide usa unor necunoscuti, fie vorba si de o tanara adolescenta/adolescent.Ei prefera sa nu deschida usa, iar daca o deschid iti spun ca nu au timp, se adreseaza impertinent, iti trantesc usa in nas, sau tipa de dupa usa sa plecam.Cazurile acestea sunt rare, deorece dintr-o scara cu 20 de apartamente, maxim 2 usi se deschid.Si cand stai sa te gandesti ca tu esti platit la sondaj…In fine, sa trecem la 2 evenimente amuzante. Eram cu un coleg de partid, faceam sonadaje.Bat la o anumita usa, se deschide, iese un pensionar cu un cutit indreptat spre mine, eu eram langa usa, iar colegul in spatele meu.Vad cutitul mare, ma uit la cutit, ma uit la persoana respectiva, se vede pe fata mea ca sunt speriata, si dau sa fac cativa pasi in spate, sa fiu la distanta pentru a putea actiona in caz de ceva.Persoana respectiva vede ca ma sperii, intra in casa, arunca in bucatarie cutitul si imi spune “ma scuzati domisoara,curatam pulpe in bucatarie”.De obiecei ma sperii la faze de acestea.

Un alt eveniment, la cateva zile distanta.La o zi dupa Sfanta Maria. Etajul 4, cu accelasi coleg, bat la usa.Se aude zgomot.Asteptam sa deschida, de dupa usa, apare o femeie transpirata si ciufulita toata, se vedea ca nu e imbracata, se ascundea dupa usa. I-am spus ca efectuam un sondaj, si avem un chestionar cu 5 intrebari, dureaza un minut, nu apuca sa zica nimic, scoate capul de dupa usa un barbat, si el plin de sudoare. Si femeia zice “ne scuzati, suntem dezbracati, am crezut….” ,i-am spus ca nu e nimic, si am plecat mai departe.Coincidenta face ca pe femeia respectiva sa o cheme Maria, din cate imi amintesc.Daca tot ai o activitate intima…nu mai deschizi si usa sa te faci de ras…

O alta campanie electorala, acum 2 ani. Imparteam plicuri electorale, si trebuia sa batem la fiecare usa si sa inmanam plicurile, iar daca persoana respectiva nu era acasa, trebuia sa le lasam in usa .Eram impreuna cu un coleg de liceu si partid, pe strada mea,22 decembrie. Sunam la interfon la o anumita scara, ne raspunde cu greu cineva, ne da drumu, si incepem sa batem la usi pentru a inmana plicurile, unele persoane au deschis,altele nu. Cand sa iesim din bloc, coboara cineva de la etajul 1, persoana la care am sunat la interfon, si la usa, incepe sa tipe dupa noi pe strada, ca de ce o deranjam, ca doarme copilul ei ca abia a venit de la munca. Cateva blocuri mai incolo, mi s-au terminat materialele si am ramas jos afara la scara, se duce doar colegul, bate la usi, nu raspunde, pune plicurile.Iese afara in fata scarii un pensionar reticient, imbracat sumar.Ma intreaba daca eu impart plicurile respective.Am negat, nu aveam nici un material in mana pentru a confirma aceasta, incepe sa faca scandal, ii dau mesaj colegului sa nu coboare ca e cineva care se va lua de el, in momentul in care citeste mesajul, iese din scara si il vede batranul fustrat cu plicurile in mana, se ia de el, baiatu respectiv i-a spus ca el doar isi face treaba, nu apuca sa mai spuna nimic si ii da una dupa cap, am inceput sa fugim amandoi, nestiind ce vrea sa mai faca respectivul in cotinuare.

Si uite asa am ajuns la intamplari rezultate in urma interactiunii cu atotbinevoitorii numiti oameni.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu