joi, 14 ianuarie 2010

"Palatele" primarilor bucureşteni

Ocuparea scaunului de primar al Capitalei le-a fost benefică lui Crin Halaicu, Adriean Videanu şi Sorin Oprescu. Aceştia şi-au construit vile în zone de lux, în valoare de peste 8,5 milioane de euro.

Actualul primar general al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, şi-a construit vila din Ciolpani, judeţul Ilfov, în anii 1997-1998, potrivit jurnaliştilor de la Libertatea. În acea perioadă, edilul şef ocupa funcţia de consilier la Primăria Capitalei şi se pregătea pentru fotoliul de primar general, bătălie pe care a pierdut-o.

Preţul terenurilor din zonă este de circa 150 euro/mp, astfel că proprietatea lui Oprescu, care se întinde pe 8.000 de metri pătraţi,
plus casa, valorează aproximativ 1,5 milioane de euro. Vizitatorii nedoriţi sunt ţinuţi departe de gardul din beton, înalt de doi metri.


Proprietatea lui Sorin Oprescu din Ilfov

Vila lui Videanu, supravegheată cu elicopterul

Fost primar, fost şi actual ministru al Economiei, Adriean Videanu are şi el o vilă lângă lacul Snagov. Aici, preţurile terenurilor sunt prohibitive.

Vila nu a fost terminată, deşi lucrările au început în urmă cu aproape cinci ani. Construcţia va avea piscină interioară şi exterioară, 12 camere şi un living-room imens, care compun un demisol impresionant, parterul şi cele două etaje. Marmura şi granitul au fost
materialele
preferate de ministrul Videanu.

Potrivit localnicilor citaţi de Libertatea, subalternul lui Boc inspectează proprietatea, evaluată la peste 4,5 milioane de euro, cu elicopterul.


Casa
lui Adrian Videanu din Snagov

Mogoşoaia, "raiul palatelor"

După un mandat la Primăria Generală a Capitalei (1992-1996), Crin Halaicu a ales să se dedice afacerilor imobiliare. Câţiva ani mai devreme, el a început construcţia unei vile imense, pe un teren de 1,2 hectare, cu ieşire la lacul Mogoşoaia.

Cele 16 camere sunt distribuite pe patru etaje (demisol, parter, etaj şi mansardă). Vila dispune şi de două piscine şi de un teren de tenis de câmp cu nocturnă. Proprietatea este evaluată de experţii imobiliari la aproximativ 2,5 milioane de euro, scrie Libertatea. Fostul primar mai deţine două immobile, unul la ieşirea de nord a Bucureştiului, la Otopeni, iar celălalt pe Calea Dorobanţilor, zone scumpe din punctul de vedere al preţurilor la imobiliare.

Palatul lui Crin Halaicu din Mogoşoaia se învecinează cu proprietatea lui Dan Claudiu Tănăsescu, fost primar al localităţii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu