joi, 14 ianuarie 2010

Ovidiu Ohanesian: Elena Udrea nu a minţit. Marie Jeanne ştia de răpire. Mişcoci se juca cu mitraliera

Fostul jurnalist de la România liberă sugerează că şi celălalt jurnalist răpit, Sorin Mişcoci, ştia de scenariul pus la cale de Omar Hayssam.

Unul dintre cei trei jurnalişti răpiţi în Irak în 2005 îi dă dreptate fostei şefe a Cancelariei lui Traian Băsescu cea care a afirmat că Marie Jeanne Ion ştia dinainte ceea ce urma să se întâmple.

“Doamna Udrea nu a minţit. A spus adevărul. Marie Jeanne ştia despre răpire. Mi-am dat şi eu seama ceva mai târziu. Eu am fost prostul familiei cum se spune. Şi Marie Jeanne, şi Mişcoci erau foarte familiari cu răpitorii. Mişcoci se juca cu mitraliera lor”, a spus în cadrul emisiunii “În obiectiv”, de la Oltenia TV, informează Adevărul de Oltenia.

Reacţia lui Ohanesian apare la doar câteva zile după ce ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a afirmat la OTV că Marie Jeanne Ion – unul din cei trei ziarişti răpiţi în Irak – ştia de acest scenariu.

Elena Udrea a reacţionat şi ea, pe blog: "Pentru cei care discută şi astăzi pe larg declaraţiile mele legate de Marie Jeanne ‎Ion, îi invit să citească zecile de articole care s-au scris pe această temă şi care ridică ‎aceleaşi semne de întrebare la care am făcut şi eu referire. Unele din aceste semne de ‎întrebare au fost ridicate chiar de colegii jurnalişti, alături de care Marie Jeanne Ion a fost în Irak."

Marie Jeanne Ion a negat afirmaţiile făcute de Udrea la OTV.

Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi în Irak în primăvara lui 2005, fiind eliberaţi câteva luni mai târziu. Omul de afaceri Omar Hayssam a fost găsit vinovat pentru acest fapt, reuşind însă să fugă din ţară.

Scrie Realitatea

2 comentarii :