duminică, 3 ianuarie 2010

O spectatoare a murit după un accident la Raliul Dakar 2010

O spectatoare grav rănită în timpul ieşirii în decor a unui concurent în prima etapă la Raliul Dakar 2010, între Buenos Aires şi Cordoba, a murit, au anunţat, sâmbătă, surse medicale.

"O femeie de 28 de ani a murit. A suferit grave traumatisme craniene, dar şi la abdomen şi pelvis. În timpul transportării la spital, inima i s-a oprit de două ori. În ciuda îngrijirilor primite, ea a murit", a declarat Norberto Brusa, medic la spitalul din Cordoba.

Alte patru persoane au fost rănite.

"Ca urmare a unei ieşiri în decor, maşina cu numărul de concurs 418, cu echipajul germano-elveţian Mirco Schultis-Ulrich Leardi, a lovit un grup de spectatori la kilometrul 75 al specialei zilei. Mai multe persoane au fost rănite, iar una se află în stare critică", au anunţat organizatorii competiţiei.

Organizatorii au precizat că persoanele rănite au fost transportate imediat cu elicopterele la spital.

Scrie Mediafax

3 comentarii :

  1. Paris-dakar a fost intotdeauna o cursa dificila. Multi au murit. Piloti cat si spectatori. De obicei spectatorii se apropie prea mult de masini. S-a incercat sa se combata faptul asta cu pliante si chestii de genul, dar, nu te poti gandi la toate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti dai seama, la viteza aia sa eviti si atata lume ...e greu chiar si pentru un pilot experimentat!

    RăspundețiȘtergere
  3. SI in plus, alea nu-s masini de F1 care stau lipte de asfalt indiferent de situatie. Deci ca sa eveiti un obstacol iti trebuie destul de multa distanta intre tine si acesta. ALtfel. Shit happens.

    RăspundețiȘtergere