marți, 12 ianuarie 2010

Modelul de la Craiova premiat la Detroit 2010!


Un motiv de mândrie pentru cei de la Craiova: modelul care este construit în uzina craioveană a primit deja premiul "North American Truck of the Year 2010", cu ocazia Salonului Auto Detroit 2010. Hip, Hip, URA!

În mod interesant, Ford Transit Connect, versiunea pentru transport persoane, a fost singurul van dintre nominalizaţii la titlul "North American Truck of the Year 2010". Şi totuşi, în ciuda faptului că a avut contracandidaţi precum Audi Q5, Subaru Outback sau Volvo XC60, utilitara care se produce şi la Craiova a fost desemnată câştigătoarea acestui titlu.

Bravo, dar cam cu jumătate de gură - deoarece majoritatea celor de la Salonul Auto Detroit 2010 consideră că este mai mult un trofeu de marketing.

Totuşi, nu putem trece cu vederea şi cealaltă performanţă a lui Ford la salonul american: Ford Fusion Hybrid a câştigat titlul de "North American Car of the Year 2010", fiind a treia oară când un producător câştigă ambele trofee la Detroit Motorshow. Fusion Hybrid a fost o mare surpriză, printre contracandidaţii săi numărându-se Toyota Prius şi Honda Insight, dar şi Volkswagen Golf sau Mercedes E-Class.

Deocamdată, să sperăm că titlul câştigat de Ford Transit Connect se va materializa şi în cererile pentru acest model. Poate astfel uzina de la Craiova va ajunge cu adevărat al doilea motor al economiei româneşti pe patru roţi, după uzina Dacia.

Sursa: promotor.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu