luni, 18 ianuarie 2010

Legenda F1 învinsă de speranţa F1 pe gheaţă


Alain Prost nu a avut parte un weekend bun pierzând atât în faţa favoritului Jean Philippe Dayraut cât şi a tinerei speranţe de Formula 1, Romain Grosjean.

În etapa de la Lons en Vercors, şansele lui Alain Prost şi Dacia Duster de a ţine aproape de lider au fost definitiv spulberate şi se pare că echipa Dacia şi Alain Prost se vor mulţumi la final doar cu medaliile de argint.

Prima rundă s-a desfăşurat tipic pentru cursul ostilităţilor de până acum, cu Jean Philippe Dayraut în frunte, atât în calificări, cât şi în finală. Ultimii metri au adus un moment palpitant, Bertrand Balas trecând umăr la umăr cu Dayraut linia de sosire. Poza de final l-a dat câştigător pe Dayraut însă, cu un avans de 54 mm!

Alain Prost nu a reuşit să prindă nici măcar podiumul, fiind al patrulea atât în calificări cât şi în cursa propriu-zisă. Profesorul a fost devansat de Benjamin Riviere, pe Fiat Stilo, care a reuşit astfel o clasare pe podium în premieră pentru acest sezon. Poziţia lui Prost a fost revendicată şi de Olivier Panis, dar lupta piloţilor de F1 a fost până la urmă tranşată de cel mai experimentat.

În cursa doi, situaţia s-a schimbat cu 180 de grade pentru Alain Prost şi acesta a pierdut în faţa unui pilot de Formula 1 foarte puţin experimentat. Este vorba de Romain Grosjean, tânăr pilot care a apărut în sezonul trecut în câteva curse pentru Renault F1. Junele a reuşit să îi sufle Profesorului prima treaptă a podiumului la a doua sa participare în Trophee Andros, datorită calificărilor, deşi Alain Prost s-a impus în finală.

La fel a făcut şi Dayraut în seria paralelă, favoritul asigurându-şi un avans confortabil înainte de ultimele două etape ale Trophee Andros. Între cei doi este acum o distanţă de 30 de puncte în clasamentul general şi, sub auspicii normale, ordinea finală este deja cristalizată. Următoarea etapă se va desfăşura weekendul viitor, la Saint Die Des Vosges.

Sursa: promotor.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu