miercuri, 6 ianuarie 2010Iată un 4x4 capabil, pe lângă tracţiunea integrală şi pneurile extreme, acest hibrid posedă şi mobilitatea lui Bruce Lee, fiind practic imbatabil în faţa obstacolelor.

Această monstruoasă maşinărie este opera unui american, care a avut ambiţia de a îşi crea un vehicul cu care să ajungă acolo unde nimeni nu a mai pus roata. A început prin montarea motorului, un 5.0 litri de pe un Mustang Cobra din 1993 care dezvoltă 235 CP şi o transmisie C4 cu cutie de transfer de pe un Ford Bronco plus roţi cu dimensiunea de 39,5 inchi. Dar elementul senzaţional al acestui offroader artizanal este trenul de rulare.

Americanul a gândit un sistem hidraulic astfel încât fiecare roată poate pivota pe o rază de aproape 7 ft (adică în jur de 2 metri) Şasiul este,de asemenea, modular având un grad de torsiune mult superior oricărui alt offroader convenţional. După cum se poate observa, Chainlink se căţară pe pereţi şi poate străbate zone greu accesibile chiar şi cu piciorul. Cadrul este construit din bare de oţel, dar sistemul hidraulic şi motorul V8 îl fac să fie destul de masiv, cântărind în jur de 2.700 kg.

Sursa: promotor.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu