duminică, 17 ianuarie 2010

Guvernul german recomandă renunţarea la Internet Explorer

Guvernul german şi-a avertizat cetăţenii care folosesc internetul că trebuie să găsească al browser în locul Internet Explorer de la Microsoft.

Avertismentul de la Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiei din Germania vine după ce Microsoft a admis că Internet Explorer a fost veriga slabă în atacurile recente asupra sistemelor Google.

Microsoft a respins acest avertisment, spunând că riscul pentru utilizatori este foarte scăzut şi că ridicarea securităţii browser-ului ar preveni orice problemă. Chiar şi aşa, autorităţile germane sunt de părere că nu este o măsură suficientă pentru a face din IE un browser sigur.

Thomas Baumgaertner, purtător de cuvânt pentru Microsoft Germania, a declarat că sunt la curent cu sfaturile guvernului german, dar a completat că atacurile asupra Google „au avut în spate oameni extrem de motivaţi, cu o ţintă specifică. Nu au fost atacuri asupra utilizatorilor. Nu există nici un pericol pentru consumatorul de rând, prin urmare nu suntem de acord cu acest avertisment”.


Nu mi-a placut niciodata Internet Exploreru', eu folosesc Mozilla Firefox, si chiar vi-l recomand!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu