luni, 25 ianuarie 2010

GPS gratuit de la Nokia în 74 de ţări

Compania producătoare de telefoane mobile a anunţat, săptămâna trecută, că va introduce o nouă aplicaţie pe terminalele pe care le produce, navigaţie GPS. Acest lucru este în concurenţă directă cu întreaga industrie a sistemelor de navigaţie GPS, dar şi cu Google.

Noile versiuni de hărţi Ovi, care sunt disponibile gratis de la sfârşitul săptămânii trecute, pot fi descărcate doar pe 10 dintre modelele de telefoane Nokia, dar reprezentanţii companiei au precizat că vor fi adăugate şi alte modele, în săptămânile ce urmează. Cele zece modele sunt N97, N97 Mini, 5800, E52, E55, E72, 5230, 6710, 6730 şi X6.

Spre deosebire de iPhone, unde sistemul de navigaţie depinde direct de semnalul terminalului, sistemul implementat de Ovi Maps funcţionează ca un GPS de sine stătător. Singura condiţie este impusă de starea vremii, astfel încât legătura cu sateliţii să fie una buna.

Pe viitor, hărţile vor cuprinde aproximativ 180 de ţări, iar navigaţia va fi posibilă în 74. Până la sfârşitul lunii martie, se aşteaptă ca toate telefoanele din gama smarthphone de la Nokia să aibă această aplicaţie.


Scrie Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu