sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Elevă bătută de colege pe holul liceului

„Corecţia” primită, ieri, de o elevă de clasa a IX-a a Colegiului Tehnic Energetic, din Capitală, de la două dintre colegele sale readuce în discuţie problema violenţei în şcoli.

Mai grav este însă faptul că, în lipsa unei reacţii pe măsură din partea părinţilor şi a dascălilor, în primul rând, incidentele iau pentru „victime” dimensiunea unor traume psihice de proporţii, spun medicii.

„Am refuzat să fumez şi mi-au smuls părul”

Vineri, ora 11.00. Petronela Mihalache, în vârstă de 15 ani, este luată la bătaie de două colege, pe holul şcolii, în faţa celorlaţi elevi. Două ore mai târziu, copila ajunge cu o ambulanţă la Spitalul „Marie Curie”, unde este internată cu diagnosticul traumatism cranio-cerebal.

„Mi-au dat să fumez, dar nu am vrut şi am fugit în clasă. Când am ieşit, m-au luat la bătaie. Mi-au băgat mâna în păr, m-au lovit cu picioarele în coaste şi apoi în burtă. Mi-au smuls părul de pe cap”, spune fata, care astăzi va fi supusă de medici unor noi teste în urma cărora specialiştii vor hotărî dacă va mai rămâne internată.

Diriginta Aurelia Drăgoi, care a încercat să o scoată pe Petronela din mâinele bătăuşelor, susţine că, de fapt, conflictul dintre fete ar fi unul mai vechi, dar admite că nu a luat nicio măsură. „E adevărat că Petronela mi-a spus mai demult că sunt două fete care n-o lasă în pace, dar nu mi-a zis care sunt. Nu pot să-mi dau seama ce au avut de împărţit de s-a ajuns la situaţia asta. Celelalte spun că Petronela le-ar fi jignit”, conchide diriginta.

Profesoara susţine că nu a reuşit să le despartă singură pe fete, aşa că, în ajutorul ei, au intervenit doi băieţi. Declaraţiile pe care le-a dat însă poliţiştilor Secţiei 24 - chemaţi chiar de fata bătută, la ora 11.20 - diferă însă de informaţiile furnizate reporterilor EVZ.

„Când echipajul de poliţie a ajuns la şcoală, conflictul era stins. Atât eleva care ne-a apelat, cât şi diriginta au susţinut că fata şi una dintre colegele sale s-au luat la bătaie. Profesoara ne-a spus că nu le-a putut despărţi singură şi că, pentru asta, a fost ajutată de o altă fată din clasă. Ştim doar că fetele s-au tras de păr una pe cealaltă, cel puţin aşa ne-au declarat”, au explicat oamenii legii.

Imediat ce aceştia au părăsit şcoala, Petronela a leşinat în sala de clasă, iar profesorii au chemat am bulanţa. „Din semestrul viitor, după ce vom discuta cu toţi profesorii şi cu doamna directoare, vom lua măsuri ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, a explicat Aurelia Drăgoi.

Petronela se teme însă să mai meargă la şcoală. „Vreau să mă transfer dacă se poate. Le cunosc pe cele două fete din şcoala generală. Şi atunci făceau glume pe seama mea. Dar, de când am intrat aici la liceu, e mai rău”, povesteşte fata, care locuieşte în Capitală împreună cu mătuşa sa. „Eu nici măcar nu am fost sunată de dirigintă sau de directoare, am aflat de la sora Petronelei. E cumplit că se întâmplă aşa ceva chiar în şcoală”, conchide mă tuşa fetei.

Scrie Evz

Cum spuneam intr-un articol precedent, fetele erau un model de curatenie, frumusete...etc, acu' se intrec in cluburi cu fuste cat mai scurte, in cat mai multe tigari fumate, in buze cat mai mari si mai colorate ...etc! Rusine! :)


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu