marți, 5 ianuarie 2010

Elena Udrea vrea teren de golf

Elena Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, are un buget mai mic pe 2010, însă acest lucru nu o va împiedica să promoveze proiecte de "stimulare" a turismului. Printre acestea se numără construirea unor terenuri de golf în Snagov. Deşi, mărturiseşte ea, nu practică acest sport.
Demnitarul PD-L, care, în 2009, a fost în anchetă parlamentară pentru deturnare de fonduri din banii Ministerului Turismului, nu a ştiut să spună cât ar costa un astfel de proiect, limitându-se la a vorbi despre "câteva milioane de euro".

Bugetul Elenei Udrea a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului, după ce deputaţii şi senatorii au audiat-o. Demnitarul PD-L a afirmat că bugetul este cu 38% mai mic, raportat la sumele de care a beneficiat fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, anul trecut. Udrea s-a grăbit să precizeze că nu se plânge, ci doreşte să îi informeze pe membrii comisiei.

În pofida bugetului de "criză", Udrea a spus că intenţionează să atragă turiştii prin amenajarea unor terenuri de golf la Snagov. "Este doar o idee, pe care am avut-o pornind de la faptul că foarte mulţi iubitori de golf preferă să meargă în Ungaria şi Bulgaria să facă turism acolo", a susţinut Elena Udrea, citată de Mediafax. "Eu nu joc golf", a adăugat ministrul, întrebat dacă practică acest tip de sport.

Udrea a mai spus că încă nu au fost identificate sursele de finanţare, dar are în vedere "implementarea parteneriatului public-privat în România". "Proiectul acesta se poate face într-un parteneriat între autoritatea publică locală şi un dezvoltator. Bulgarii au reuşit să aibă, înţeleg, vreo 13 terenuri de golf, aşa cum reuşesc să facă şi turism montan şi turism balnear, poate reuşim şi noi", a mai susţinut Udrea.

"Este o iniţiativă la care ne gândim, vom vedea dacă vom reuşi chiar să o punem în practică. Cert este că avem disponibilitate, avem deschidere din partea Autorităţii publice locale, din partea Primăriei Snagov, să pună la dispoziţia acestui proiect terenul", a adăugat ea.Cămine culturale, romii şi chiraşii

Cămine culturale, romii şi chiriaşii

Dacă problema tursimului va fi rezolvată prin terenuri de golf, pe partea de Dezvoltare Regională, Elena Udrea le-a povestit parlamentarilor despre construirea de locuinţe sociale pentru romi, a unor cămine culturale sau a unor locuinţe destinate chiriaşilor evacuaţi din casele naţionalizate.

Udrea s-a arătat preocupată de "creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe", astfel că programul lui Vasile Blaga de reabilitare a acestora va continua să fie finanţat de la buget cu suma de 150 milioane de lei.

Ministrul a avut o discuţie şi cu premierul Emil Boc legată de locuinţele ANL şi de un proiect prin care ar urma să fie vândute aproximativ 9.000 de locuinţe deja construite. Sumele astfel încasate vor fi folosite pentru asigurarea finanţării în continare a programului.

Potrivit demnitarului, bugetul pe 2010 prevede 186.178.000 de lei pentru construcţia de locuinţe. Udrea a spus că s-a discutat în şedinţa de guvern posibilitatea de a introduce vânzarea de locuinţe ANL în programul "Prima
casă".

Elena Udrea le-a vorbit parlamentarilor şi despre celelalte programe care se află în derulare, cum ar fi construirea de locuinţe sociale pentru care a fost alocată suma de 30 milioane de lei pentru construirea a 1.100 de apartamente sau construirea de locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, în buget fiind prevăzută o sumă de 40 de milioane de lei pentru asigurarea continuării lucrărilor la 1.350 de apartamente.

Şi construcţia sălilor de sport se află în atenţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Udrea precizând că a fost alocată suma de 194 milioane de lei pentru asigurarea continuării lucrărilor la 110 săli de sport şi terminarea lucrărilor la alte 51 de săli de sport.

Udrea are în vedere şi un program privind construcţia de locuinţe pentru romi, în buget fiind prevăzută o sumă de 7 milioane de lei pentru începerea construcţiei a 300 de case.

Scrie Evz

2 comentarii :

  1. ei ii trebuie terenuri de golf? S-a uitat si ea putin in juru ei sa vada in ce stare arata drumurile and what not. Adica, tre sa si ajungi la terenu ala de golf.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ea cred ca vrea o gaura in plus, si de asta! :))

    RăspundețiȘtergere