duminică, 24 ianuarie 2010

Elena Băsescu, foarte activă în Parlamentul European

Europarlamentarul PD-L a vorbit în plen despre proiectul Nabucco, priorităţile preşedinţiei spaniole, Republica Moldova sau despre axa Rin-Main-Dunăre.

Privită ca o prezenţă exotică în Parlamentul European, fiica cea mică a preşedinteului Traian Băsescu, Elena, se dovedeşte o prezenţă extrem de activă în Parlamentul European.

În această săptămână, EBA a semnat două rezoluţii legate de noua strategie pe Dunăre şi de priorităţile preşedinţiei spaniole, prezentându-şi şi argumentele în plen.

"Doresc să precizez că am făcut parte din delegaţia AFET care a pregătit la Madrid, în octombrie 2009, priorităţile Preşedinţiei spaniole. Cunoscând aceste obiective, am remarcat puncte comune cu cele ale României.(...) Firmele româneşti vor avea oportunitatea de a reveni pe pieţele din zona mediteraneană (în ţări precum Algeria, Turcia, Siria şi Egipt). Obiectivul comun major este asigurarea securităţii energetice a Uniunii Europene, România având în acest sens pe agendă: Nabucco, conducta petrolieră paneuropeană Constanta - Trieste, interconectarea cu reţelele de gaz ale statelor vecine: România - Ungaria (Arad - Szeget), România-Bulgaria (Giurgiu-Ruse), Isaccea şi Negru Vodă", a declarat Elena Băsescu, citată de site-ul oficial al PE.

Republica Moldova, la unison cu Traian Băsescu

"Totodată, consider că preşedinţia spaniolă trebuie să acorde o atenţie deosebită ţărilor din Parteneriatul Estic. Pentru România, un obiectiv politic major este ca Republica Moldova să fie încadrată, din punct de vedere al perspectivei de aderare, în grupul ţărilor din Balcanii de Vest. Pe 12 ianuarie 2010, la Chişinău, au început negocierile pentru semnarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Moldova are nevoie acum de sprijin financiar şi politic. Aceasta ar trebui să fie o prioritate atât pentru actuala preşedinţie, cât şi pentru următoarele preşedinţii", a mai spus Elena Băsescu.

Dunărea, coloana vertebrală a Europei

Elena Băsescu a vorbit şi despre noua stragegie pe Dunăre. "Încă de la depunerea candidaturii mele pentru Parlamentul European, am considerat că Dunărea reprezintă un important potenţial, neutilizat la capacitate maximă, al UE. Axa de transport Rin - Main - Dunăre, care face legătura între Marea Nordului, prin portul Rotterdam şi Marea Neagră, prin portul Constanţa, poate deveni coloana vertebrală a Europei", a declarat Elena la PE, a dăugînd că "România s-a oferit să organizeze o serie de conferinţe pe această temă, inclusiv conferinţa ministerială din iunie 2010".

Mezina preşedintelui face senzaţie şi prin toaletele pe care le arată la Bruxelles. Conform Inpolitics, "vestimentaţiile Elenei Basescu au devenit un subiect predilect de flecăreala şi pentru aleşii străini, care abia aşteaptă să vadă ce ţinută va adopta EBA în ziua urmatoare".

Scrie Realitatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu