joi, 14 ianuarie 2010

Desfigurata de paracetamol

O tanara de 19 ani din Suedia a reusit sa isi revina in mod miraculos dupa ce o reactie puternica la banalul medicament contra racelii i-a umplut corpul de rani si i-a ars chipul.

Eva Uhlin, o tanara de 19 ani din Suedia, a reusit sa isi revina complet dupa ce, in urma cu patru ani, a suferit o reactie alergica la paracetamol. Desi nu era prima data cand lua cunoscutul medicament impotriva racelii, Eva s-a umplut de rani si, la un moment dat, pielea ajunsese chiar sa i se desprinda de pe chip. Pentru a se vindeca, tanara a urmat un tratament asemanator celor care se aplica persoanelor cu arsuri, iar, in prezent, a scapat de semnele ingrozitoare de pe corp. Potrivit specialistilor, alergia de care sufera tanara suedeza afecteaza o persoana dintr-un milion, iar 40 la suta din bolnavi mor in chinuri cumplite.

"Trebuie administrat cu moderatie"

"Paracetamolul are si o serie de reactii adverse si trebuie administrat cu moderatie sau chiar contraindicat anumitor persoane. Una dintre aceste reactii adverse este arderea pielii", spune dr. Georgeta Popescu, director de marketing la o companie farmaceutica. Conform specialistilor, bolnavii cu insuficienta hepatica, hepatita virala si insuficienta renala grava trebuie sa-l evite.

Scrie Cancan

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu