luni, 4 ianuarie 2010

Dacia s-a clasat pe treapta a trei în topul fiabilităţii pe mărci în Franţa, chiar în spatele mărcilor japoneze.

Dacia a reuşit o lovitură de imagine în Franţa, în urma unui sondaj realizat de asociaţia UFC-Que Choisir , clasându-se pe poziţia a treia, conform publicaţiei franceze Le Parisien. Marca românească a fost devansată în top de Daihatsu cu un indice de fiabilitate de 96,02%, şi Lexus (94,13%). Indicele acumulat de Dacia în urma punctajului acordat de utilizatorii portalului www.quechoisir.org a fost de 92.61%. Interesant este că Dacia se clasează mult mai sus decât Renault şi celelalte mărci franţuzeşti.

Automobilele Citroen, Peugeot şi Renault se pare că îi nemulţumesc pe francezi, fiind plasate în top pe locurile 21, 24 respectiv 28. În plus Dacia a mai reuşit o clasare fruntaşă, modelul Dacia Logan MCV fiind pe locul doi ca fiabilitate a maşinilor de familie în spatele Honda Accord. Motivul pentru care Dacia este atât de ridicată în slăvi se datorează faptului că în medie chetuielile de întreţinere, conform sondajului, se ridică anual la 130 euro, fiind automobile simple şi robuste.

Studiul automobilistic UFC Que-Choisir a cuprins 144 de modele şi a centralizat atitudinile a 26.000 de respondenţi. Pe lângă secţiunea auto, asociaţia face cercetări în rândul francezilor care cuprind majoritatea bunurilor uzuale.

Sursa: promotor.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu