sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Curtea îi bate obrazul lui Emil Boc

Magistraţii Curţii Constituţionale îi bat şi obrazul lui Emil Boc, după ce i-au declarat neconstituţională a doua ordonanţă privind numirile politice în deconcentrate, exact în febra marii împărţeli a funcţiilor.

„Supărarea” a fost provocată de preluarea integrală de către executiv, într-un alt act normativ, a unor prevederi dintr-o ordonanţă asupra neconstituţionalităţii căreia Curtea urma să se pronunţe cu o zi mai târziu. Astfel, deşi magistraţii au decis că actul nu e conform cu legea fundamentală, guvernul a avut liber la politizarea administraţiei până la o a doua pronunţare în aceeaşi cauză.

„Prin procedeul legislativ utilizat, guvernul a determinat ca prevederile actului normativ abrogat şi declarat neconstituţional - Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2009 - să producă în continuare efec
te juridice, sub forma unui act nou - Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 105/2009 - care, aşa cum s-a arătat, a preluat în integralitate, cu unele modificări nesemnificative, dispoziţiile iniţiale în materia respectivă. (...) O astfel de situaţie pune în discuţie comportamentul con stituţional de ordin legislativ al executivului faţă de parlament şi, nu în cele din urmă, faţă de curtea Constituţională”, se motivează în decizia de neconsti tuţio nalitate a acelei de-a doua ordonanţe privind politizarea deconcentratelor.

Scrie Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu