duminică, 3 ianuarie 2010

Cum NU vom scăpa de cerşetorie

"În urmă cu aproape fix 15 zile, IPB lansa o campanie de stopare a cerşetoriei. Cum? Păi amintindu-ne nouă cât de bună e viaţa de cerşetor, cam cât câştigă un cerşetor pe lună, cât de rău dăunează numărul lor reputaţiei României peste hotare etc.

Băi nene, dacă eu personal aş şti că a merge la întins mâna pe stradă îţi aduce sume exorbitante de bani, normal că n-aş mai da ban la cerşetori. M-aş lăsa de facultate şi m-aş apuca şi eu de meserie. Păi da’ ce dracu? Muncă puţină, bani mulţi, cui nu i-ar conveni? E ca şi cum te-ai duce la om şi i-ai spune: “Vrei să faci bani şi nu ştii cum? Vrei să nu munceşti dar să câştigi mai bine decât ăia care îşi rup spinarea pentru 570 lei pe lună? Nimic mai simplu: Hai la întinde mâna”.

Şi iei o balega ţi-o pui pe faţă, te dai cu parfum de putoare şi nu te mai speli 4 săptămâni şi gata. Eşti calificat. Primeşti puncte în plus dacă îţi rupi o mână şi târâi o puşlama îmbrăcata XXl după tine. Indiferent că e criză economică, întotdeauna va fi un puţoi care va căuta să impresioneze pe careva dând sume la cerşetori. ca să arate el că are şi că-i merge bine. E orgoliul ăla de imbecil de care nu va scăpa lumea decât dacă se va găse un leac pentru prostie. O stai, nu există!" Mai mult cititi pe Talentirosit

Scrie Cristi Juverdeanu.

3 comentarii :