vineri, 22 ianuarie 2010

Chiulangii neamului

Un raport dat publicităţii ieri de Institutul pentru Politici Publice arată că în Parlamentul României mai mult se chiuleşte şi se cheltuieşte, decât se munceşte. Astfel, potrivit acestui raport, citat de GÂNDUL, 20% dintre deputaţi şi 60% dintre senatori au lipsit la mai mult de jumătate dintre şedinţele plenului.

Mai mult de atât, există şi „aleşi ai neamului“ care
nu au votat absolut nimic în plen, într-o întreagă sesiune parlamentară. Viorel Hrebenciuc (PSD), Ioan Ghişe (PNL) şi Viorel Riceard Badea (PDL) au lipsit la toate şedintele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în sesiunea parlamentara septembrie-decembrie 2009
, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ.

La Camera Deputaţilor, alături de chiulangiul numărul 1, liderul grupului PSD Viorel Hrebenciuc, se mai află, potrivit REALITATEA, reprezentantul minorităţilor Dan Păsat, dar şi fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu.

La Senat, arată GÂNDUL, cel care deţine recordul de absenţe este senatorul PNL Ioan Ghişe, care şi-a exprimat un singur vot, în perioada septembrie-decembrie 2009. Acesta a explicat astfel absenţa sa de la lucrările plenului: „Nu pot să şi votez şi să fiu şi la televizor în acelaşi timp“.

ROMÂNIA LIBERĂ anunţă că un loc fruntaş în topul absenţilor din Senat ocupă si liderul UDMR, Marko Bela, care a participat doar la 1% din voturile în plen. Şi deoarece mulţi senatori şi deputaţi stălucesc prin lipsă, CURENTUL consideră că aceştia ar trebui să returneze banii pe care i-au primit de la Parlament.

În aceste condiţii statul ar putea realiza o economie
consistentă la buget, în cazul în care nu va plăti salariile şi indemnizaţiile parlamentarilor chiulangii, ţinând cont că, aşa cum anunţă REALITATEA, doar 9 parlamentari au fost prezenţi la toate şedinţele Legislativului în sesiunea anterioară.

Sursa : Ziare

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu