duminică, 3 ianuarie 2010

Cercetătorii britanici încep 2010 în forţă: Punctul G este un mit

Presupusa zonă aglomerată de terminaţii nervoase este numai în imaginaţia femeilor, susţin experţii englezi, care au efectuat un studiu pe 1800 de voluntare.Punctul G, despre a cărui existenţă a vorbit prima dată ginecologul neamţ Ernst Grafenberg în 1840, se pare că nu există. Cel puţin aşa susţin cercetătorii britanici, care au ajuns la concluzia că totul nu este decât o exagerare influenţată de tabloide şi de terapeuţii sexuali.

Oamenii de ştiinţă din cadrul Colegiului King din Londra, citaţi de timesonline.co.uk, au desfăşurat un studiu la care au participat peste 1.804 de femei din Marea Britanie, cu vârtse între 23 şi 83 de ani, concluzia fiind că nu există nici o dovadă a existenţei punctului G, deşi 56% dintre respondente, cele cu viaţă sexuală activă, au afirmat că posedă acea terminaţie nervoasă.

Andrea Burri, cea care a coordonat cercetarea, susţine că astfel se evită complexele multor femei care nu credeau că deţin misteriosul punct G.

Anul trecut, Emmanuel Jannin, bursier la Universitaea L’Aquila şi profesor de sexologie medicală, susţine că punctul G nu numai că există, ci că el poate fi chiar fotografiat. Descoperirea a fost posibilă cu ajutorul unei ecografii speciale şi a fost prezentată la Congresul Naţional al Societăţii Italiene a Medicinii Sexuale, care a avut loc toamna trecută la Roma.

Scrie Realitatea

5 comentarii :