duminică, 3 ianuarie 2010

Cele mai sexy zece sportive ale deceniului -

Ierarhia este condusă de două rusoaice, dar în Top 10 se mai află o jucătoare de softbal, o săritoare cu prjina şi o aruncătoare de suliţă.

Frumuseţile sportive ale primului deceniu din mileniu trei au ajuns să fie remarcate în primul rând datorită performanţelor din arenă, iar dacă s-au menţinut în vârf pe o perioadă mai îndelungată au ajuns să fie incluse în topuri extinse, cum este cel de faţă, făcut de The Bleacher Report. Top 10 este încheiat de înotătoarea americană Amanda Beard, care acum are 29 de ani, dar a participat deja la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice, câştigând şapte medalii, dintre care două de aur. Gemenele Bia şi Branca Feres, nu pot fi trimise prea departe una de cealaltă şi ocupă locurile 9 şi, respectiv, 8. Au 21 de ani şi fac performanţă pentru Brazilia în proba de înot sincron.

Alison Stokke, săritoare cu prăjina, este o frumuseţe în devenire, ea ocupând locul 7 în acest top, însă e prima în topul sportivelor sexy de urmărit în 2010.

Dacă Stokke sare cu prijina, ocupanta locului 6, paraguayanca Leryn Franco este specialistă în aruncarea suliţei. Are 27 de ani şi încă nu se poate lăuda cu podiumuri olimpice, fiind a 42 la JO 2004 şi a 51-a la Beijing.

Kristi Leskinen este o foarte bună practicantă a schiului freestyle, fiind prima femeie din lume care a reuşit două rotaţii într-o aceeaşi săritură.

Natalie Gulbis este constant între primele 10 şi în topul încasărilor anuale de pe urma practicării cu succes a golfului.

Ultima treaptă a podiumului e ocupat de Jennie Finch, jucătoare de softbal, care a câştigat cu naţionala SUA aurul la JO 2004 şi argintul la Beijing 2008.

Anna Kournikova s-a retras din tenis în 2003, dar imaginea ei rămâne în amintirea multora dintre cei care au văzut-0 jucând.

Tot o jucătoare de tenis este şi cea care conduce topul, Maria Şarapova, fostă numărul 1 mondial în ierarhia WTA şi câştigătoare a Wimbledonului şi US Open.

Scrie Realitatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu