miercuri, 13 ianuarie 2010

Cei care renunţă la fumat, recompensaţi

Reduceri în magazine
, bonusuri pentru excursii, filme şi cărţi - sunt doar câteva dintre propunerile lansate ca premii pentru tinerii italieni cu vârste de până în 25 de ani care se angajează să renunţe la fumat.


Autorităţile din Milano s-au gândit la această inedită abordare de combatere a tabagismul, nemulţumiţi de rezultatele bilanţului la cinci ani de la introducerea legii care interzice fumatul în zonele publice, scrie La Repubblica.

Potrivit unui sondaj recent al grupului Doxa, în Milano, numărul fumătoarelor este mai ridicat decât cel al domnilor, iar 20 de adolescenţi din 100 sunt fumători. Asta în vreme ce, la
nivel naţional, proporţia este de 12 din 100.

Cercetarea mai arată că tinerii aprind prima ţigară în jurul vârstei de 15 ani, sub media naţională - 16 ani.

"
Cifrele sunt alarmante, în special în rândul tinerilor", a apreciat Giampaolo Landi di Chiavenna, consilier pe probleme de sănătate al oraşului Milano.

El a şi decis sloganul pentru anul 2010: "Să impozităm viciul şi să recompensăm «virtutea»".

Tinerii care vor renunţa la fumat, vor primi carduri pe care să le folosească pentru a beneficia de reduceri la anumite produse.

Proiectul ar urma să înceapă la mijlocului lunii februarie. Nu este încă ştiut cum vor verifica autorităţile dacă cei care spun că au renunţat la fumat nu mint. "Suntem în lucru şi căutam fonduri să ne pune planul în aplicare", a mai explicat Landi.

Scrie Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu