joi, 21 ianuarie 2010

Băsescu vrea introducerea votului prin corespondenţă

Şeful statului a precizat că unul din obiectivele sale în cel de-al doilea mandat este introducerea votului prin corespondenţă şi înfiinţarea unui call center pentru românii plecaţi din ţară.

“Una dintre cele mai mari satisfacţii ale primului meu mandat o reprezintă îndeplinirea promisiunilor pe care le-am făcut românilor din străinătate, fie că am în vedere liberalizarea pieţei muncii într-un număr semnificativ de state ale Uniunii Europene, modificarea Legii Cetăţeniei, reprezentarea acestor români în Parlamentul de la Bucureşti sau creşterea numărului de consulate din străinătate. Acest proces va continua şi în următorii cinci ani, prin măsuri precum introducerea votului prin corespondenta, înfiinţarea unui Call Center pentru românii din străinătate sau deschiderea de noi consulate. Pentru multe dintre aceste proiecte avem nevoie şi de sprijinul ţărilor dumneavoastră”, a declarat miercuri preşedintele Traian Băsescu, în cadrul întâlnirii cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti.

Declaraţia lui Băsescu apare în contextul în care votul românilor din diaspora a fost extrem de important în stabilirea câştigătorului alegerilor prezidenţiale de anul trecut, întregul proces electoral din strâinătate fiind vehement contestat de PSD.

Scrie Realitatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu