luni, 25 ianuarie 2010

Avion prăbuşit în Marea Mediterană

Un avion cu 92 de oameni la bord ce aparţinea companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit, în această dimineaţă, la mai puţin de 30 de minute de la decolarea de pe aeroportul din Beirut, anunţă CNN şi Reuters.

Aeronava, un Boeing 737-800, a dispărut de pe radare la nici cinci minute de la decolare şi s-a prăbuşit în Marea Mediteană, în largul capitalei libaneze, informează televiziunea americană CNN.

În căutare de supravieţuitori

Potrivit autorităţilor de la Beirut are loc o operaţiune de salvare. Însă deocamdată nu se ştie dacă există supravieţuitori.

Martorii spun că au văzut ca o minge de foc pe cer înainte ca aeronava să se prăbuşească în mare. Rămăşiţele avionului au fost localizate de Paza de Coastă din Liban.

Avionul, cu 83 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, se îndrepta către capitala Etiopiei Addis Abeba. Majoritatea pasagerilor erau cetăţeni libanezi şi etiopieni, scrie BBC.

La sfârşitul anului trecut, Asociaţia Companiilor Aeriene Africane (AFRAA) a acordat premiul pentru "Compania aeriană a anului" operatorului Ethiopian Airlines. Această companie a mai primit alte patru distincţii pentru calitatea serviciilor în 2009.

Este primul accident din ultimii 14 ani care implică o aeronavă a companiei etiopiene. Pe 23 noiembrie 1996, cursa 961, de la Addis Abeba la Abidjan s-a prăbuşit la 500 de metri de coasta insulelor Comore, după ce trei atentatori au deturnat aparatul de zbor şi le-au cerut piloţilor să se îndrepte către Australia. Când avionul a rămas fără combustibil, s-a prăbuşit în mare.

123 din cele 175 de persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

Ethiopian Airlines are în exploatare avioane marca Boeing, modelele 737, 757 şi 777, precum şi aeronave marca Fokker 50.

Scrie Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu