vineri, 15 ianuarie 2010

Au facut averi din inselaciuni cu tichete CFR!

I-ati vazut probabil si dumneavoastra pe batraneii care isi fac veacul prin zona caselor de bilete din Bucuresti si din marile orase.

Le fac discret calatorilor propunerea de a merge la clasa I cu o treime sau chiar un sfert din pret. Se prezinta drept veterani de razboi, care au tichete gratuite la CFR si pentru insotitori, si incearca sa mai faca un ban, ca e pensia mica...

Veti fi surprinsi sa aflati ca unii sunt milionari, cu vile si masini, de pe urma acestei afaceri.

Strang tichete de la toti cunoscutii, ba le mai si cumpara pe cativa lei de la veteranii care nu le folosesc, si, cu complicitatea controlorilor, probabil pleaca in calatorie si cu cate un vagon intreg de "insotitori". Ajung astfel sa stranga si 6 - 7.000 de lei intr-o singura luna.

Cei care trec frecvent prin Gara de Nord s-au obisnuit cu astfel de discutii, in zona caselor de bilete. Un batranel cu aer jalnic abordeaza calatorii si le face o oferta de nerefuzat: o calatorie la clasa I, la o treime din pretul de la ghiseu.

Pana trage trenul in gara, batranul mai "agata" cativa musterii. Doar tichete are destule. Si nu este singurul caruia i-a venit ideea: sunt oferte si pe alte rute.

Batranul s-a ales cu dosar penal pentru inselaciune, iar clientii au scapat doar cu un avertisment.

Potrivit legii, veteranii de razboi au dreptul, in fiecare an, la 12 calatorii gratuite dus-intors, sau 24 de calatorii simple, la clasa intai. Multi insa nu le folosesc si le vand cu 5-6 lei bucata celor care au transformat compensatiile pentru veterani, intr-o afacere foarte profitabila, ce le aduce si cateva mii de lei noi pe luna.

Iar de cand a intrat politia pe fir, alti "carausi" cu tichete de veterani s-au ales cu dosare penale pentru inselaciune, fals in inscrisuri, uz de fals sau fals privind identitatea, ce le pot aduce pedepse cuprinse intre 1 si 15 ani de inchisoare.


Scrie Protv

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu