marți, 26 ianuarie 2010

Asflatul "mancat" de clorura de calciu, folosita pentru dezapezire

Porbabil ca ati observat si voi culoarea albicioasa a asflatlui. Se datoreaza clorurii de calciu (Ca Cl2 ) folosita pentru dezapezirea strazilor.
Clorura de Calciu(Ca Cl2), este mai puternica decat Clorura de Sodiu (Na Cl/sarea obisnuita), actioneaza mai rapid,insa deterioreaza foarte tare asflatul si are actiune negativa asupra vopselei de pe masina, erodeaza vopseaua daca masina nu este spalata la timp. Din pacate nu sunt folosite alte tipuri de materiale antiderapante care sa nu afecteze atat de mult, sau poate deloc carosabilul sau masinile.

4 comentarii :

 1. Pai in primul rand ca iti strici vopseaua daca nu o speli si la cum e vremea dupa ce ai spalat-o a doua zi e la fel masina si in al doilea rand sunt niste cratere de iti rupi masina in doua, mai ales pe drumu de la pompieri spre insula si mai sunt foarte multe strazi pline de gropi.
  Apropo inca ceva, la mine pe strada nu a trecut niciodata nici un plug iarna asta, e bataie de joc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt multe probleme, cea mai importanta este ca n-ai pe cine si unde sa reclami!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nici la mine pe strada nu au dezapezit niciodatata.Si normal strada era cu 2 benzi,dar de la masinile parcate lateral,si de la stratul de 10 cm de gheata s-a format o singura banda...de 22 decembrie e vorba...

  RăspundețiȘtergere