vineri, 15 ianuarie 2010

Aproape 3 miliarde de lei vechi pentru fiecare parlamentar din Opoziţie pe care l-au convins guvernanţii să voteze Bugetul de stat

Aceasta este, la bursa zvonurilor, preţul pe ar fi fost nevoit să-l plătească Guvernul Boc pentru a-şi vedea trecut prin Parlament proiectul de buget.

Evenimentul zilei scrie: Bugetul a fost adoptat ieri, după ce uninominalii PSD şi PNL au fost asiguraţi că vor primi toţi atâţia bani cât parlamentarii puterii. Asta cu condiţia să nu mai susţină miile de amendamente la bugetul de stat. În total, nota de plată pe care Emil Boc a promis că o va achita ar fi 16 milioane de euro: 11 pentru PSD şi 5 pentru liberali.

România liberă titrează: "Emil Boc a decis să sacrifice Fondul de Rezervă al Guvernului ca să-şi vadă trecut bugetul". Premierul a cedat presiunilor social-democraţilor şi a pus la bătaie câte 47 de mii de euro pentru parlamentarii acestui grup, au declarat surse PSD pentru România liberă. Fondul este practic puşculiţa din care premierul a promis câte 70 de mii de euro pentru fiecare deputat şi senator de la PDL şi UDMR, 20 de mii de euro pentru fiecare liberal şi 47 de mii de euro pentru cei 152 de aleşi de la PSD.

Şi jurnaliştii de la Gândul vorbesc despre dedesupturile înţelegerii dintre Putere şi Opoziţie pentru trecerea bugetului şi despre "Planul de la Calul Bălan". La restaurantul din Buftea, pesediştii au discutat, printre altele, o nouă strategie referitoare la proiectul Bugetului, gândindu-se la posibilitatea obţinerii unor fonduri pentru colegiile lor în schimbul renunţării la amendamente. Conform unuia dintre invitaţi, nu au fost discutate chestiuni de partid pentru că "toată lumea este sătulă de acest subiect". Aceasta deşi, la masă, erau Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc faţă în faţă cu adversarul lor Miron Mitrea.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu