vineri, 22 ianuarie 2010

Alfa Romeo şi Maserati vor fi o singură marcă!

Fiat pregăteşte măsuri drastice în încercarea de a reduce pierderile suferite de mai multe dintre mărcile di grup. Cea mai radicală va fi sinergia Alfa Romeo cu Maserati şi Abarth.

Fiat are de gând să creeze un nou brand grup pentru modelele sale sportive Alfa Romeo , Maserati şi Abarth. Nu se specifică cum se va numi noua grupare de mărci, dar cei de la autonews.com spun că a fost desemnată deja persoana care le va conduce, este vorba de Harald J. Wester, actualul CEO Maserati şi Abarth. CE0-ul Alfa, italianul Sergio Cravero, va fi realocat pe o altă poziţie în cadrul grupului Fiat, cel mai probabil.

Motivul din spatele acestei fuziuni va fi desigur eficienţa şi asigurarea unei linii de modele cât mai completă. Principala marcă vizată este Alfa Romeo, care, constant, a pierdut anual între 200 şi 400 milioane de euro în ultima decadă. Italienii se gândesc astfel tot mai serios să stopeze investiţiile în Alfa, urmând ca după lansarea lui Giulietta, marca să râmână doar cu două modele proaspete, Mi.To şi Giulietta, planurile pentru înlocuitorul lui 166 fiind abandonate. Sinergia cu Maserati şi Abarth ar construi astfel un brand mai complet , care acoperă un segment mult mai variat, decât acoperă cele trei în prezent. Probabil în termeni de imagine ar suferi alianţa formată din trei branduri legendare.

A doua perspectivă pentru Alfa ar fi folosirea platformelor de la Chrysler pentru două modele mai mari, ceea ce ar presupune ca noile Alfa să fie produse în America. Planul complet pentru viitorul Alfa se va comunica în luna Aprilie şi va viza următorii patru ani.

Sursa: promotor.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu