miercuri, 20 ianuarie 2010

A/H1N1 „omoară” şi calculatoare

Un nou cocktail de viruşi atacă PC-urile românilor şi a infectat deja 9% dintre acestea, arată un studiu realizat de BitDefender.

Astfel, România se poziţionează pe locul 4 în lume într-un top al celor mai virusate sisteme. „Cocktailul conţine, în primul rând unul dintre cei mai rezistenţi troieni - Trojan.Spy.ZBot. EKF, care a fost folosit intensiv în campaniile de distribuire malware relaţionate de virusul A/H1N1”, spun oficialii BitDefender.

Virusul injectează codul în diverse procese şi adaugă excepţii la firewallul Microsoft Windows, asigurându- le atacatorilor portiţe şi căi de acces către server. Ultimele versiuni ale virusului sunt de asemenea capabile să fure informaţii bancare, date de au ten tificare, istoricul site-urilor vizitate şi alte detalii pe care utilizatorul le introduce, în timp ce captează imagini-ecran ale desktopului staţiei compromise.

Troianul se răspândeşte foarte rapid în rândurile utilizatorilor de Microsoft Office Outlook Web Access. Un mesaj nesolicitat îi direcţionează pe utilizatori „să aplice noile setări” pentru căsuţele poştale pentru a-şi actualiza câteva upgrade-uri de securitate deja aplicate.

Dacă le accesează, utilizatorul primeşte pe calculator un cocktail malware, sub formă de fişiere Flash, care în mod normal nu arată nicio imagine sau animaţie relevantă, dar care execută diferite fişiere malware, exploatând vulnerabilitatea Adobe Shockwave Flash.


Scrie Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu